HUPFAS logo


Redovni članovi udruge


Članovi partneri


Medijski partneri

Pratite nas na Facebooku
Pratite nas na Facebooku

Gradi Stedi Vrijedi  

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Križevci

Poziv na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji

Križevci, 17. veljače 2017., 11-14 h
Srednja škola "Ivan Seljanec", restoran Vojarna, Trg sv. Florijana 17

Croskills - poziv za medije

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, te povećanja interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.


PROGRAM:
11:00-12:30 - Info predavanja
12:30-14:00 - NATJECANJE - građevinske vještine u energetski učinkovitoj gradnji


Uz prigodne nagrade, događanje ćemo okruniti zajedničkim druženjem, uz prezentaciju ugostiteljskih vještina učenika škole domaćina.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite kontakt osobi Nikoli Kovačiću u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“, e-mailom ili telefonom na 099 676 9492.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom druženju!
Projektni tim CROSKILLS


Više o projektu CROSKILLS:
Zgrade troše više od 40% ukupne potrošnje energije, a većina zgrada u Hrvatskoj nažalost ima vrlo niski stupanj energetske učinkovitosti (E, F ili G). Energetskom obnovom objekata moguće je peterostruko smanjiti potrošnju energenata, znatno povećati udobnost stanovanja te smanjiti troškove režija. Zbog toga je primjena energetske učinkovitosti vrlo važna. Međutim, energetski učinkovita obnova te izgradnja novih niskoenergetskih zgrada trenutačno predstavlja veliki izazov za građevinski sektor, jer izgradnja zgrada s malom potrošnjom energije zahtjeva visoku kvalitetu izvođenja radova, te pažljivo izvođenje i najsitnijih detalja na vanjskoj ovojnici zgrade i ugrađenim tehničkim sustavima, dok kvalificirana radna snaga nedostaje. Potražnju za educiranim i kvalificiranim radnicima potiču i programi financiranja energetske obnove, a zakonski propisi nakon 2020. godine više neće niti dozvoljavati gradnju energetski neučinkovitih zgrada.

Kako bismo pomogli rješavanju toga problema, europskim projektom CROSKILLS pokrenuli smo izradu programa izobrazbe s ciljem unaprjeđenja vještina građevinskih radnika za rad po načelu energetske učinkovite gradnje. Za 6 osnovnih građevinskih zanimanja za kojima se pokazuje potreba - zidar, tesar, soboslikar, monter suhe gradnje, krovopokrivač i fasader – razradit će se i verificirati programi obuke, a 2017. godine provesti i probna izobrazba radnika u prvim akreditiranim trening centrima diljem Hrvatske. Programe će moći pohađati kvalificirani i nekvalificirani, zaposleni i nezaposleni radnici, te tako stalno unaprjeđivati svoja znanja i vještine u energetskoj učinkovitosti. Novostečena znanja i vještine omogućit će educiranim radnicima veću konkurentnost na tržištu rada u Hrvatskoj i u drugim zemljama EU, tj. prednost pred onima koji ta znanja nemaju, a poslodavcima dati mogućnost otvaranja novih radnih mjesta, tzv. zelenih poslova.

Projekt CROSKILLS (www.croskills.hr) zajednički provode Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Regionalni centar zaštite okoliša Hrvatska (REC), Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Hrvatska udruga proizvođača fasadnih i toplinskih sustava (HUPFAS), Graditeljska škola Čakovec i Hrvatski zavod za zapošljavanje.


Sve novosti

NOVOSTI

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Split

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Splitu na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, te povećanja interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.
Više...

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Križevci

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Križevcima, 17. veljače 2017., na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika.
Više...

Poziv na završnu konferenciju u okviru projekta BUILD UPON

Hrvatski savjet za zelenu gradnju i Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja Vas pozivaju na završnu konferenciju u okviru projekta BUILD UPON.
Više...

Arhiva novosti...

DOWNLOADS

Preuzmite HUPFAS brošure i prezentacije

   
Baumit logo Chromos logo
   
  JUB logo Kemenović logo Mapei logo STO logo Webgradnja logo Gradimo Zadar logo  
    Copyright © 2016 HupFas