HUPFAS logo


Redovni članovi udruge


Članovi partneri


Medijski partneri

Pratite nas na Facebooku
Pratite nas na Facebooku

Gradi Stedi Vrijedi  

Kamene i keramičke obloge na ETICS sustavima


• Preuzmite brošuru 'Kamene i keramičke obloge na ETICS sustavima' s opširnijim informacijama


Uvod

Kamene i keramičke obloge na ETICS sustavima

Sve prisutnija upotreba povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS), pored standardnih završnih proizvoda, nudi i mogućnost upotrebe “alternativnih” proizvoda kao što su keramičke pločice,ploče od prirodnog i umjetnog kamena, klinker pločice i tanke ciglene pločice.

Takvo završno oblaganje ETICS-a omogućuje veliku kreativnost projektantima i ono, osim prednosti u pogledu estetike i kreacija pročelja zgrada, ima prednost i u mehaničkim svojstvima. “Ljepota, trajnost i funkcionalna svojstva keramičke pločice čine ih jednim od najprikladnijih za završno oblaganje pročelja zgrada. Dok i neki drugi materijali za oblaganje mogu imati ta svojstva, nijedno nije takosvestrano i pristupačno kao keramička pločica.”

Iako se oblaganje ETICS sustava keramičkim pločicama i sličnim oblogama već dulje vrijeme primjenjuje u praksi, ovakav tip završne obrade nije “pokriven” važećom hrvatskom niti europskom regulativom te ne postoji tehnička specifikacija koja bi definirala svojstva i zahtjeve.

Iz tih razloga cilj Udruge je ovim priručnikom ponuditi smjernice za zahtjeve i tehniku ugradnje. Smjernice su izrađene na temelju stranih tehničkih uputa i višegodišnjeg iskustva stručnih službi članova HUPFAS-a.

ETICS sustavi sa završnom oblogom od keramičkih pločica i kamena, obrađeni u ovim smjernicama, temelje se na toplinsko-izolacijskim materijalima od ekspandiranog polistirena (EPS), sukladnog zahtjevima tehničke specifikacije HRN EN 13163, te toplinsko-izolacijskm materijalima od mineralne vune (u pločama i lamelama), sukladne zahtjevima tehničke specifikacije HRN EN 13162.

Proizvodi koji se u ETICS-u koriste za povezivanje toplinsko-izolacijskog materijala s podlogom i za izradu armaturnog sloja moraju biti sukladni tehničkim specifikacijama HRN EN 13499, odnosno HRN EN 13500.


• Preuzmite brošuru 'Kamene i keramičke obloge na ETICS sustavima' s opširnijim informacijama

NOVOSTI

HUPFAS godišnja skupština

Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini izabrano je novo vodstvo i definirani ciljevi za ovu godinu
Udruga HUPFAS je nedavno u utvrdi Stari grad u Đurđevcu održala godišnju skupštinu. Izabrano je novo vodstvo na mandat od 2 godine.
Više...

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Split

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Splitu na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, te povećanja interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.
Više...

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Križevci

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Križevcima, 17. veljače 2017., na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika.
Više...

Arhiva novosti...

DOWNLOADS

Preuzmite HUPFAS brošure i prezentacije

   
Baumit logo Chromos logo
   
  JUB logo Kemenović logo Mapei logo STO logo Webgradnja logo Gradimo Zadar logo  
    Copyright © 2016 HupFas