HUPFAS logoRedovni članovi udruge


Članovi partneri


Medijski partneri

Pratite nas na Facebooku
Pratite nas na Facebooku

Gradi Stedi Vrijedi  

HUPFAS godišnja skupština

Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini izabrano je novo vodstvo i definirani ciljevi za ovu godinu

Udruga HUPFAS je nedavno u utvrdi Stari grad u Đurđevcu održala godišnju skupštinu. Izabrano je novo vodstvo na mandat od 2 godine.
Više...

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Split

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Splitu na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, te povećanja interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.
Više...

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu - Križevci

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Križevcima, 17. veljače 2017., na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika.
Više...

Poziv na završnu konferenciju u okviru projekta BUILD UPON

Hrvatski savjet za zelenu gradnju i Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja Vas pozivaju na završnu konferenciju u okviru projekta BUILD UPON, koja će se održati u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, 10.02.2017. godine s početkom u 10 sati.
Više...

Tri udruge partneri u kampanji „Obnovimo Hrvatsku“

OBJAVA ZA MEDIJE
Zagreb, 31. siječnja 2017.

Danas su tri udruge HSZG (Hrvatski savjet za zelenu gradnju), HUPFAS (Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava) i HUEC (Hrvatska udruga energetskih certifikatora) potpisale Sporazum o suradnji te time postale partneri u kampanji OBNOVIMO HRVATSKU.
Više...

Poziv na promociju - energetska učinkovitost u pokretu

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u Zadru na promotivnom događanju „Energetska učinkovitost u pokretu“ s ciljem promicanja edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, te povećanja interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.
Više...

DGNB edukacija

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, DGNB Academy Partner, u suradnji s DGNB-om i Hrvatskom komorom arhitekata organizira trodnevnu DGNB edukaciju za DGNB KONZULTANTA u Hrvatskom inženjerskom savezu u periodu od 02. do 04. veljače 2017. godine. Budite korak ispred i osigurajte svoje mjesto u zelenim investicijskim projektima.
Više...

Održana radionica "Obnovimo Hrvatsku: komunikacija i kreiranje svijesti"

U utorak, 22. studenog 2016. održana je radionica „Obnovimo Hrvatsku: komunikacija i kreiranje svijesti“ u okviru projekta BUILD UPON i kampanje RENOVATE EUROPE, u hotelu Antunović u Zagrebu.
Više...

Radionica "Obnovimo Hrvatsku: komunikacija i kreiranje svijesti"

Hrvatski savjet za zelenu gradnju i Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava Vas pozivaju na radionicu "Obnovimo Hrvatsku: komunikacija i kreiranje svijesti", u okviru projekta BUILD UPON i kampanje RENOVATE EUROPE, koja će se održati u hotelu Antunović Zagreb, 22.11.2016. godine.
Više...

Izjava za medije - energetska učinkovitost u pokretu, Slavonski Brod

Promocija građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji

U organizaciji Obrtničke, Tehničke i Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, a u okviru europskog projekta CROSKILLS, u petak 28. listopada 2016. u prostorima Obrtničke škole Slavonski Brod održano je promotivno-edukativno događanje usmjereno na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji i afirmaciju građevinskih zanimanja općenito.
Više...

Izjava za medije - energetska učinkovitost u pokretu, Sisak

Promocija građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji

U organizaciji Udruženja obrtnika Sisak, Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije i Strukovne škole Sisak, a u okviru europskog projekta CROSKILLS, 07. listopada 2016. u prostoru Udruženja obrtnika Sisak održano je promotivno-edukativno događanje usmjereno na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji i afirmaciju građevinskih zanimanja općenito.
Više...

Javni poziv na iskaz interesa

Poziv na iskaz interesa za provođenje programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju

U okviru europskog projekta CROSKILLS raspisan je Javni poziv na iskaz interesa za provođenje programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS. Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2016., a prijaviti se mogu sve srednje strukovne škole, strukovne udruge i organizacije...
Više...

Poziv za medije - energetska učinkovitost
u pokretu

POZIV NA PROMOCIJU GRAĐEVINSKIH VJEŠTINA U ENERGETSKI UČINKOVITOJ GRADNJI

SISAK – Projekt CROSKILLS, u suradnji s Udruženjem obrtnika Sisak, Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije i Strukovnom školom Sisak, organizira 07. listopada 2016., s početkom u 13:00 h, promotivno-edukativno događanje usmjereno na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji i afirmaciju građevinskih zanimanja općenito.
Više...

Nagradni natječaj za izradu idejnog rješenja logotipa – Jesi li pravi tip za naš logotip?

21.7.2016.

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca raspisuje nagradni natječaj za izradu idejnog rješenja logotipa koji će predstavljati sveukupnost zelenih politika, održivog razvoja i dosadašnjeg rada zastupnika i njegovog ureda.
Više...

Rezime stručnog skupa - Konstrukcija i ovojnica zgrade

18.7.2016.

U utorak 12. srpnja, u organizaciji Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava - HUPFAS, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Društva građevinskih inženjera Zagreb održan je stručni skup Konstrukcija i ovojnica zgrade na kojem je predstavljeno četvrto izdanje Smjernica za izradu ETICS sustava.
Više...

Poziv na stručni skup "Konstrukcija i ovojnica zgrade"

4.7.2016.

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, Sopot, Tehničko veleučilište (velika dvorana ), Av. V. Holjevca 15, 12. srpnja 2016. od 10 do 15 sati

Kao dio intenzivnog rada na projektima energetske obnove u Republici Hrvatskoj HUPFAS, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Društvo građevinskih inženjera Zagreb pozivaju Vas na stručni skup na temu: „Konstrukcija i ovojnica zgrade“.
Više...

HUPFAS je dobio nove pridružene članove

22.4.2016.

HUPFAS je nakon dugog selekcijskog procesa, među mnogim prijavljenim proizvođačima ETICS sustava i komponenti izabrao 3 stručnjaka te ih uvrstio među svoje članove partnere.
Više...

HUPFAS-ov priručnik „Smjernice za izradu ETICS sustava“ od sada i u srednjim graditeljskim školama

20.4.2016.

Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasdnih sustava je 4. ožujka 2016. podnijela Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Zahtjev za odobrenje priručnika SMJERNICE ZA IZRADU ETICS SUSTAVA, u vlastitoj nakladi...
Više...

Rezime panel diskusije: Povećanje broja projekata energetskih obnova kroz dodatne modele financiranja

1.12.2015.

Na panel diskusiji u organizaciji HUPFAS-a održanoj prošlog tjedna u Zagrebu a koja je okupila više od 60 sudionika iz različitih ustanova i sektora bitnih za projekte energetskih obnova ključna tema bili su dodatni modeli financiranja ovih projekata. Ukratko donosimo kratki osvrt i pregled predavanja.

Više...

Najava panel diskusije u organizaciji HUPFAS-a

25.11.2015.

Povećanje broja projekata energetskih obnova kroz dodatne modele financiranja

27.11.2015., u Zagrebu, četvrtu godinu za redom se aktivno uključujemo u problematiku energetskih obnova u Republici Hrvatskoj. U posljednje vrijeme svjedoci smo povećane aktivnosti na ovom području no smatramo da postoji još veći potencijal. Rezervirajte ovaj datum u svojim kalendarima i sudjelujte.

Više...

Važnost ugradnje toplinsko - fasadnih sustava

7.10.2015.

Na desetim, jubilarnim Danima ovlaštenih inženjera građevinarstva, sudjelovala je i Hrvatska udruga proizvođača toplinsko - fasadnih sustava - HUPFAS s prezentacijom na temu ”Zašto padaju fasade?”.

Više...

HUPFAS s potpredsjednikom Europske komisije

24.7.2015.

Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič, uz potporu predsjednika Jean-Claude Junckera, nedavno je krenuo na Energy Union Tour kroz svih 28 zemalja članica, kako bi uspostavio dijalog s vladama, parlamentima, poslovnom zajednicom, građanima i nevladinim organizacijama. Bili smo na njegovom zadnjem odredištu, u Dubrovniku.

Više...

HUPFAS na Renovate Europe plenarnoj sjednici u Brusselsu

17.3.2015.

Energy Efficiency

Kao nacionalni partner kampanje Renovate Europe sudjelovali smo na plenarnoj sjednici održanoj u ožujku na kojoj je Dorijan Rajković, predsjednik udruge predstavio hrvatske programe energetskih obnova javnih, višestambenih zgrada te obiteljskih kuća. Za tu smo priliku izradili poster koji je privukao pažnju ostalih sudionika iz europskih zemalja članica.

Poster Renovate

Rezime panel diskusije u organizaciji HUPFAS-a

6.11.2014.

Ima li Hrvatska dovoljno novca za energetske obnove?

Hvala svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos uspjehu ovogodišnje panel diskusije u organizaciji Hrvatske udruge proizvođača toplinsko fasadnih sustava - HUPFAS, održane 31. listopada u Zagrebu.

Više...

Program panel diskusije u organizaciji HUPFAS-a

16.10.2014.

Ima li Hrvatska dovoljno novca za energetske obnove?

31.10.2013., u Zagrebu u Hotelu Antunović, organizirat ćemo panel diskusiju na temu energetskih obnova. Program u PDF formatu preuzmite ovdje.

Više...

Renovirajmo Europu!

16.10.2014.

Adrian Joyce: Ljetni su mjeseci iza nas. Mnogi Europljani zabrinuti su krizom na istoku i kako će to utjecati na energetske zalihe ove zime. Iz ranijih godina znamo da je to sasvim osnovana zabrinutost. Stoga se političari trude sastaviti energetsku politiku koja će se moći nositi s eventualnim nestašicama energenata. Žalosno je da trenutne politike gotovo potpuno ignoriraju ogromne mogućnosti uštede energije zatočene u postojećim zgradama.

Više...

Najava panel diskusije u organizaciji HUPFAS-a

3.10.2014.

Ima li Hrvatska dovoljno novca za energetske obnove?

31.10.2013., u Zagrebu u Hotelu Antunović, organizirat ćemo panel diskusiju na temu energetskih obnova. Rezervirajte ovaj datum u svojim kalendarima i sudjelujte. Očekujemo živu diskusiju i interesantne goste. Ukoliko biste željeli sudjelovati, obratite nam se na info@hupfas.hr.

Više...

HUPFAS podržava inicijativu obvezujućeg cilja od 40% energetske učinkovitosti u paketu Zakona o klimi i okolišu 2030

23.9.2014.

40% binding energy target

Kao dio inicijative Renovate Europe zajedno s nekoliko europskih udruga, HUPFAS je supotpisnik dopisa koji je danas poslan Europskom vijeću i čelnicima država članica EU. Naime, kako bi se ukazalo na važnost energetske učinkovitosti i potencijalnih ušteda u zgradama i drugih benefita predlaže se obvezujući i prioritetni cilj energetske učinkovitosti od najmanje 40% u paketu Zakona o klimi i okolišu 2030 o kojem se raspravlja u Europskom Parlamentu.

Istaknuto je kako bi takav ambiciozan cilj omogućio postizanje energetske sigurnosti, zaštite okoliša i klimatskih promjena ali i osigurao radna mjesta na duge staze. Preuzmite dopis na hrvatskom ili engleskom te obavijest medijima na engleskom.

HUPFAS postao nacionalni partner Renovate Europe kampanje

22.7.2014.

HUPFAS - renovate Europe

Kako dijelimo ista nastojanja, HUPFAS je postao nacionalni partner kampanje Renovate Europe kojoj je cilj povećati udio obnova diljem Europe i inzistirati na ambicioznim ciljevima Europske Unije a kako bi se značajnije smanjila potrošnja energije u zgradama, a koje su najveći potrošač. Više o inicijativama ove kampanje saznajte na http://www.renovate-europe.eu.

Rezime panel diskusije Energetska obnova višestambenih zgrada 360°

Ovim putem želimo vam u ime svih članica udruge HUPFAS zahvaliti na sudjelovanju na našoj panel diskusiji Energetske obnove stambenih zgrada 360° koju smo nedavno organizirali u Zagrebu. Na diskusiji smo okupili sve zainteresirane strane u našoj zemlji čiji je angažman neophodan za uspješnu provedbu projekata energetske obnove više-stambenih zgrada.

Više o zaključcima s diskusije...

Panel diskusija u organizaciji HUPFAS-a

U petak, 29. 11. 2013. održana je panel diskusija Energetska obnova višestambenih zgrada 360°

Zagreb, Hotel Westin, dvorana Opera

Cilj diskusije bio je okupiti sve zainteresirane strane čiji angažman je neophodan za uspješnu provedbu projekata energetske obnove stambenih zgrada. Sudionici su bili predstavnici relevantnih hrvatskih institucija i udruga, a svoja pozitivna iskustva u takvim projektima predstavili su stručnjaci iz Estonije i Slovenije.

Više...

Kamene i keramičke obloge na ETICS sustavima

Sve učestalijom upotrebom ETICS-a javila se potreba da se umjesto završno-dekorativne žbuke za završnu dekoraciju koristi kamena ili keramička obloga. Radi se o nestandardnom sustavu koji nije obuhvaćen postojećom regulativom i smjernicama, pa je stoga bilo potrebno izraditi nove Smjernice.

Saznajte više ili preuzmite smjernice.

Alge i gljivice na fasadama

Posljednjih godina sve smo više suočeni s pojavom pojačanog rasta algi i gljivica na fasadama. I dok njihovu prisutnost na starim objektima smatramo logičnom posljedicom dugotrajne izloženosti utjecaju atmosferilija, pojava algi i gljivica na novim objektima je nepoželjna i smatra se nedostatkom.

Preuzmite brošuru i saznajte više o uzrocima nastanka algi i gljivica, preventivnim mjerama te održavanju i saniranju.

Povećanje sigurnosti ETICS sustava pomoću pričvrsnica

• Kada je potrebno? • Vrste • Sheme i načini montiranja • Greške • Program za proračun broja pričvrsnica

Preuzmite prezentaciju s Dana ovlaštenih inženjera u Opatiji i saznajte više o povećanju sigurnosti ETICS sustava pomoću pričvrsnica.

Panel diskusija u organizaciji HUPFAS-a

Uspješni europski projekti energetske obnove javnih i privatnih zgrada

Panel diskusija održana je u petak, 30. studenoga 2012., u 10 sati Zagreb, Hotel Westin, dvorana Panorama.

Cilj diskusije bio je upoznati hrvatsku javnost s uspješnim projektima energetske obnove iz Europske unije. Na primjerima se pokazalo kako su države članice Unije kroz nacionalne i lokalne projekte obnove zgrada, pokrenule svoje gospodarstvo. Diskusija je okupila goste iz EU, predstavnike Vlade RH, lokalne samouprave, financijskih ustanova te ostalih relevantnih institucija i tvrtki.

Više...

Program za proračun broja pričvrsnica za povezane sustave za vanjsku toplinsku izolaciju

Suradnjom HUPFAS-a i programerske tvrtke RF iz Zagreba nastala je prva verzija programa Proračun pričvrsnica.

Jednostavno sučelje programa omogućava da se jednostavnim unosom dimenzija i lokacije objekta, te izborom tipa pričvrsnice i podloge dobija točan broj pričvrsnica, u skladu s važećim hrvatskim tehničkim propisima.

Smjernice za izradu sustava za vanjsku toplinsku izolaciju - ETICS

Zakon o prostornom uređenju i gradnji određuje da je jedan od bitnih zahtjeva za građevinu ušteda energije i toplinska zaštita. Njime se propisuje da u odnosu na mjesne klimatske prilike potrošnja energije prilikom korištenja uređaja za grijanje, hlađenje i provjetravanje mora biti jednaka ili niža od propisane razine, a da za osobe koje borave u građevini budu osigurani zadovoljavajući toplinski uvjeti.

Jedan od najčešćih načina zadovoljavanja uvjeta uštede energije i toplinske zaštite vanjskih zidova je uporaba povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (engl. External thermal insulation composite system - ETICS, njem. Wärmedämmverbundsystem - WDVS).

Više...

Predstavljena Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava (HUPFAS)

Zagreb, 31. svibnja 2011.

example_group example_group example_group

Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava – HUPFAS predstavila je danas u Zagrebu svoje aktivnosti. Udruga promiče informiranje i edukaciju javnosti o prednostima i pozitivnim učincima ugradnje toplinskih izolacijskih fasada. Udruga okuplja 13 renomiranih tvrtki koje svoje proizvodne pogone imaju na području Hrvatske i zapošljavaju ukupno oko 4.000 radnika, a ostvaruju oko 1,6 milijardi kuna prihoda godišnje.

Osnutak Udruge pozdravili su gđa. Vesna Trnokop Tanta, dopredsjednica Hrvatske gospodarske komore, prof.dr. Ivana Banjad Pečur, profesorica na Građevinskom fakultetu u Zagrebu i predstojnica Zavoda za materijale, saborska zastupnica dr. Mirela Holy, dopredsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša, te g. Davor Majetić glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Više...

Krenuli smo...

Nedugo nakon osnivanja, Udruga je pokrenula niz projekata i akcija. O svemu ćemo vas detaljno informirati na našoj web-stranici www.hupfas.hr. Trenutno su pred vama samo najosnovnije informacije o Udruzi, njenim članicama i njenim aktivnostima.

Kroz vrijeme ćemo konstantno nadopunjavati stranicu zanimljivim, stručnim i korisnim informacijama povezanih s misijom i ciljevima naše Udruge. Svaka vaša sugestija je dobrodošla. Pišite nam na info@hupfas.hr.

Predstavljanje udruge

Službeno predstavljanje HUPFAS udruge održati će se u utorak, 31. svibnja o.g., u hotelu Antunović u Zagrebu, u dvorani Beethoven, u 11:00 sati.

Na predstavljanju udruge očekujemo predstavnike udruga gospodarstvenika i poslodavaca, predstavnike relevantnih institucija, stručne javnosti i medija. Nazočnima će se osim predsjednika Udruge g. Dorijana Rajkovića obratiti i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Građevinskog fakulteta.

Projekt 'Building Workforce Initiative - Croatia'

HUPFAS je pristupio prijavi projekta edukacije na području energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije (CIP IEE 2011).

Potporu je već dalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH, a očekuje se i uključenje drugih državnih institucija.

DOWNLOADS

Preuzmite HUPFAS brošure i prezentacije

Medijski partneri

   
Baumit logo Chromos logo
   
  JUB logo Kemenović logo Mapei logo STO logo Webgradnja logo Gradimo Zadar logo  
    Copyright © 2016 HupFas