HUPFAS dopis ministrima

Dopis ministrima – implementacija EPBD-a

Zastava EU i Hrvatske

Implementacija EPBD-a, ovo je razdoblje ključno za ispravne politike na nacionalnoj razini te vam se u tom smislu stavljamo na raspolaganje.

Poštovana gospođo Vučković, gospodine Bačić i gospodine Šušnjar, cijenjeni ministri,

prije svega želimo vam ispred udruge HUPFAS čestitati na novom mandatu i zaželjeti vam puno uspjeha, pogotovo jer su područja vašeg djelovanja od iznimne važnosti za naše sugrađane i gospodarstvo kao i za očuvanje okoliša. Obraćamo vam se kao ministrima čija nadležnost obuhvaća sektor zgradarstva koji je ključan za postizanje nacionalnih ciljeva klimatske politike i dekarbonizaciju hrvatskog gospodarstva, ali i eliminaciju energetskog siromaštva.

HUPFAS je Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava koja okuplja 19 renomiranih hrvatskih tvrtki s 1.600 zaposlenih u građevinskom sektoru koje se bave proizvodnjom i tržišnim plasiranjem toplinsko-fasadnih sustava. Jedna smo od ključnih udruga koje kontinuirano ulažu u podizanje svijesti i standarde energetske učinkovitosti te pružamo tehničku podršku u cilju što kvalitetnije izvedbe.

Povod našeg dopisa je implementacija Europske direktive o energetskim svojstvima zgrada (EPBD), čiji će prijenos u hrvatsko zakonodavstvo trajati do svibnja 2026. Ovo je razdoblje ključno za ispravne politike na nacionalnoj razini te vam se u tom smislu stavljamo na raspolaganje.

U prilogu vam šaljemo naš dopis u kojem smo istaknuli 8 ključnih točaka s prijedlozima aktivnosti iz vaše nadležnosti.

Stojimo vam na raspolaganju te vam unaprijed zahvaljujemo!

 

Preuzmite dopis u cijelosti (PDF):