HUPFAS izjava za medije

Izjava za medije, Sisak

Otvorena pisma ministrima Štromaru i Čoriću
S osobitim razumijevanjem i suosjećanjem, pratili smo vijesti i podatke o štetama od katastrofalnog potresa na Banovini, uz stalno promišljanje na koji bi način naša udruga mogla pomoći i dati svoj doprinos u što bržoj obnovi oštećenih zgrada i povratku u normalan život i rad.

 
Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava promiče ugradnju toplinsko-fasadnih sustava u cilju uštede energije u novogradnji i starogradnji. Na prikladan način informiramo javnost o razvoju, prednostima i pozitivnim učincima ugradnje toplinsko-fasadnih sustava, njihovoj tehnološkoj sigurnosti te ekološkim i ekonomskim učincima. Izvođače građevinskih radova redovito informiramo o ispravnoj upotrebi i ugradnji proizvoda.

Putem svojih članica HUPFAS promiče visoke standarde razvoja, kvalitete proizvoda i podršku korisnicima. U svrhu primjene standarda ugradnje toplinsko-fasadnih sustava izdaje stručna stajališta i upute (brošure) i daje stručna mišljenja. HUPFAS čini 18 članica koje zapošljavaju oko 1800 radnika.

S osobitim razumijevanjem i suosjećanjem, pratili smo vijesti i podatke o štetama od katastrofalnog potresa na Banovini, uz stalno promišljanje na koji bi način naša udruga mogla pomoći i dati svoj doprinos u što bržoj obnovi oštećenih zgrada i povratku u normalan život i rad.

Za početak smo, u dogovoru s ravnateljem Strukovne škole  u Sisku, g. Beloglavecom, odlučili školi donirati strojeve i alate te jednogodišnje potrebne proizvode (materijale) za odvijanje nastavnog procesa i praktične nastave učenika. Nadamo se da ćemo ovom donacijom unaprijediti obrazovni proces za učenike u ovim zanimanjima, osobito deficitarnim u vremenu obnove i potaći interes učenika za upis u ova zanimanja.

Donaciju strojeva i alata te jednogodišnjih potrebnih materijala za praktičnu nastavu, Strukovnoj školu predat ćemo 17. rujna 2021. u 09:00 sati.

S ciljem uspostave i razvoja suradnje na informiranju projektanata, građevinskih poduzetnika i građana Banovine o  korisnosti i uštedama energije ugradnjom toplinsko – fasadnih sustava u obnovi, u petak, 17. rujna 2021. u 10:00 održat ćemo sastanak u HGK Županijskoj komori Sisak. Sastanku će biti nazočni predsjednik ŽK Sisak, gosp. Tihomir Babić, predsjednik, gđa Brankica Grd, direktor i članovi Upravnog odbora HUPFASA, na čijem je čelu predsjednik Grga Ivezić.

Nakon zajedničkog sastanka, HUPAS će održati svoju sjednicu Upravnog odbora, nakon koje će se zajednički uputiti na obilazak naselja stradalih u katastrofalnom potresu.

Namjera je HUPFAS-a svim zainteresiranima na području Banovine pružiti pravodobnu i cjelovitu informaciju o tome kako na kvalitetan način ugraditi toplinsko – fasadne sustave, kako bi obnovljeni objekti ostvarili maksimalne uštede u potrošnji energije. U tom cilju, pružit ćemo odgovore na sva pitanja i po iskazanom interesu poduzetnika organizirati predavanja i razgovore u dogovoru s ŽK Sisak.

Sve članice HUPFAS-a u svom proizvodnom asortimanu imaju, između ostalih, proizvode namijenjene sanaciji objekata oštećenih potresom.

HRVATSKA UDRUGA PROIZVOĐAČA TOPLINSKO-FASADNIH SUSTAVA

 
PREUZMITE IZJAVU ZA MEDIJE U PDF FORMATU: