CROSKILLS - energetska učinkovitost u pokretu

Javni poziv na iskaz interesa

CROSKILLS - energetska učinkovitost u pokretu

Poziv na iskaz interesa za provođenje programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju

U okviru europskog projekta CROSKILLS raspisan je Javni poziv na iskaz interesa za provođenje programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS. Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2016., a prijaviti se mogu sve srednje strukovne škole, strukovne udruge i organizacije, te druge obrazovne institucije zainteresirane da postanu Trening centar po programu CROSKILLS.

CROSKILLS poziv za medije

Jedan od glavnih uvjeta koje zainteresirani budući Trening centar mora ispunjavati jest kapacitet za provedbu programa u najmanje 2 (dva) od 6 (šest) građevinskih zanimanja koja su u fokusu projekta. Podsjetimo, to su: fasader, tesar, zidar, soboslikar/ličilac, krovopokrivač i monter suhe gradnje.

Program CROSKILLS provodit će treneri u ovlaštenim Trening centrima nakon završenog programa osposobljavanja. Program osposobljavanja trenera provodit će se od siječnja do ožujka 2017., dok će odabrani kandidati za Trening centre, prije dobivanja ovlaštenja, provesti određeni broj probnih izobrazbi radnika u razdoblju veljača-kolovoz 2017., pod nadzorom projektnog konzorcija CROSKILLS.

Podsjetimo, projektom CROSKILLS definira se plan i program izobrazbe te uspostaviti sustavna i kontinuirana izobrazba građevinskih radnika za energetski učinkovitu gradnju u skladu s Nacionalnim smjernicama te Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom. Opći cilj projekta jest uspostaviti sveobuhvatni program kvalifikacija i osposobljavanja građevinskih radnika, kako bi se omogućilo cjeloživotno osposobljavanje radnika u području energetske učinkovitosti te sustavna evaluacija kvalificirane radne snage u državi.

Iskaz interesa za provođenje programa izobrazbe podnosi se dostavljanjem popunjenog PRIJAVNOG OBRASCA s popratnom dokumentacijom, elektroničkim putem na e-adresu: . Detaljnije informacije o uvjetima prijave možete pronaći u samom TEKSTU JAVNOG POZIVA, koji je dostupan i na web stranici projekta CROSKILLS u rubrici Vijesti, gdje možete preuzeti i PRIJAVNI OBRAZAC!