HUPFAS godišnja skupština

Održana godišnja skupština HUPFAS-a

HUPFAS godišnja skupština

I ove godine tradicionalno su se okupile članice Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava.

Skupština je održana Online kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi u još uvijek prisutnim uvjetima pandemije. Zbog iskazanog interesa članstva za najaktualnije teme, Skupštini su bili nazočni: Damir Vanđelić, Ravnatelj Fonda za obnovu i Damir Vuletić, pomoćnik direktora APN-a.

G. Vanđelić izvijestio je o postupku sukladno zakonu o obnovi i dosadašnjem tijeku obnove. Kako je od 11.160 zahtjeva koje je zaprimilo nadležno ministarstvo, Fondu za obnovu dostavljeno samo 18 odluka i 154 zaključka, zajednički je naglašena potreba brže dinamike obrade zahtjeva i provedbe obnove oštećenih objekata.

G. Vuletić izvijestio je o dosadašnjim iskustvima primjene ECSO modela u energetskoj obnovi s ocjenom daljnjeg investiranja primjenom ovog modela. U primjeni modela do sada je sudjelovalo 7 ESCO tvrtki s ukupnim investicijama od 750 milijuna kuna. Krajem godine APN će izraditi novi program primjene ESCO modela za period 2021-2030, o čemu će članice imati prigodu biti upoznate.

Kako bi se olakšala svim članicama Udruge ionako teška situaciju prouzročena pandemijom Covid-19, Upravni odbor donio je Odluku o produljenju ranije Odluke o ukidanju članarina za cijelu 2021. godinu, što je potvrđeno na Skupštini.

Raspravljalo se o ciljevima Udruge nakon oporavka tržišta, a jedan od ciljeva jest još veći naglasak na tehničku podršku koju stručni tim HUPFAS-a pruža iz dana u dan, a trenutno radi na izradi novih Smjernica za ugradnju ETICS na ETICS. Do kraja godine u planu je revizija i svih do sada objavljenih stručnih Smjernica.

Tehnička i marketinška radna skupina će i u budućnosti udružiti snage i raditi na tehničkoj i stručnoj edukaciji te promociji same Udruge i njezinih ciljeva i načela.  U narednom razdoblju HUPFAS će podržati razne Skupove kao što su Dani Ovlaštenih inženjera građevinarstva u Opatiji, konferencije i edukacije u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te će nastaviti sudjelovati u kampanji Renovate Europe.

PREUZMITE PREZENTACIJU: