Obnova fasade škole

Pozvali smo naše zastupnike da glasaju za EPBD u Europskom parlamentu

Glasanje o Direktivi o energetskim svojstvima zgrada (EPBD)

Poticat će gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta.

Sljedeći utorak će na plenarnoj sjednici svi europarlamentarci glasati o Direktivi o energetskim svojstvima zgrada (EPBD). Upravo smo iz tog razloga svim našim zastupnicima, njih 12, uputili poziv da podrže i glasaju ZA ovu  ključnu direktivu  za suzbijanje energetskog siromaštva milijuna ljudi, budućnost održive gradnje i energetsku učinkovitost unutar Europske unije, a posebno za Republiku Hrvatsku.

Ona će povećati našu energetsku sigurnost i mogla bi u potpunosti smanjiti uvoz plina iz Rusije. Poticat će gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta. Doprinijet će manjim emisijama stakleničkih plinova i osigurat će veću kvalitetu boravka i rada u zgradama.

Konačni tekst daje državama članicama više fleksibilnosti u pogledu provedbe direktive na nacionalnoj razini, posebno kada je riječ o stambenim zgradama. Države članice slobodno biraju koje će zgrade obnoviti i koje će mjere poduzeti. Pored toga uvođenje putovnica za obnovu zgrada, uspostava one-stop-shopa osigurat će pravi i jasan smjer za obnovu europskog fonda zgrada i predstavljaju važan novi sadržaj koji stavlja građevinski sektor na put prema klimatskoj neutralnosti.

Dopis je u ime 20 tvrtki potpisao naš predsjednik Igor Kemenović.

Preuzmite pismo u PDF formatu: