Natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj
Tri udruge okupljene u kampanju OBNOVIMO HRVATSKU ove godine po prvi puta raspisuju natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj.

 
Ove će nagrade biti priznanja za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama, stručnjacima za zelenu gradnju i održivi razvoj zaposlenim u tvrtkama, javnom sektoru, nevladinim udrugama i agencijama te samostalnim stručnjacima iz ovoga područja.

Cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti na području zelene gradnje i održivog razvoja, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve u cilju očuvanja okoliša i održivog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Prijave će se zaprimati od 18. listopada do 30. studenog 2018. godine.

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

Nagrade će se dodijeliti u 5 kategorija:

1. Osoba godine – ovo je počasna nagrada i dodijelit će se jednoj fizičkoj osobi koja se posebno istaknula u promicanju zelene gradnje i održivog gospodarstva. Osobu godine predlaže i bira Povjerenstvo internim glasovanjem.
2. Institucija / Organizacija godine - nagrada će se dodijeliti trgovačkom društvu, jedinici nacionalne, regionalne i lokalne uprave i samouprave, nevladinoj organizaciji, istraživačkoj instituciji, odgojno-obrazovnoj ustanovi ili stručnom i savjetodavnom radnom tijelu.
3. Građevina godine – Novogradnja - nagrada će se dodijeliti novoizgrađenoj zgradi ili infrastrukturnoj i prometnoj građevini ili trgu ili parku završenom u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. godine.
4. Građevina godine – Rekonstrukcija - nagrada će se dodijeliti rekonstruiranoj odnosno energetski obnovljenoj zgradi ili infrastrukturnoj i prometnoj građevini ili trgu ili parku, a koji je završen u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. godine.
5. Projekt godine - nagrada će se dodijeliti razvojnom projektu ili projektnom konceptu ili projektnoj ideji koja za cilj ima podizanje razine svijesti široke i stručne javnosti te kvalitete života zajednice te koja je završila u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. godine te je:
a) doprinijela zelenoj/održivoj gradnji, energetskoj učinkovitosti, održivom prometu ili održivom razvoju, zbrinjavanju otpada odnosno smanjenju utjecaja na okoliš i emisijama stakleničkih plinova u Republici Hrvatskoj;
b) EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financiran;
c) ili neprofitno ili tržišno orijentirana.

PREUZMITE PRAVILNIK I OBRAZAC ZA PRIJAVU ILI OBJAVU ZA MEDIJE:

 
Popunjenu i skeniranu dokumentaciju molimo poslati na e-mail: ili poštom na HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU, Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj, Ul. grada Vukovara 274/I 10000 Zagreb.

Rok za podnošenje prijava je 30.11.2018.


Obnovimo Hrvatsku - 3 udruge logos