Rezime panel diskusije Energetska obnova višestambenih zgrada 360°u organizaciji HUPFAS-a

HUPFAS panel diskusija 360

U petak, 29. 11. 2013. održana je panel diskusija Energetska obnova višestambenih zgrada 360°

Ovim putem želimo vam u ime svih članica udruge HUPFAS zahvaliti na sudjelovanju na našoj panel diskusiji Energetske obnove stambenih zgrada 360° koju smo nedavno organizirali u Zagrebu.

Na diskusiji smo okupili sve zainteresirane strane u našoj zemlji čiji je angažman neophodan za uspješnu provedbu projekata energetske obnove višestambenih zgrada.

Dorijan Rajković
Dorijan Rajković

Uvjereni smo da energetska obnova zgrada može pokrenuti posrnulu građevinsku industriju i posljedično biti pokretač gospodarstva i spas za kućne proračune. Vjerujemo kako smo uspjeli problematiku energetske obnove više-stambenih zgrada predstaviti sa svih strana – od teoretske sve do zakonodavne i praktično-provedbene.

Za njezin uspjeh presudni su pak snažnija politička podrška kroz zakonski okvir i financijske poticaje. Vjerujemo da nam je svima bilo korisno i edukativno čuti iskustva stručnjaka iz Estonije i Slovenije o projektima u njihovim državama, kao i situaciji u Hrvatskoj, te da smo ovom diskusijom profitirali. Da je ona uspjela potvrđuje i broj sudionika, njihovo aktivno uključivanje kao i pozitivne reakcije po završetku diskusije. Još jednom, hvala Vam na tome.

Potvrda je to da i dalje moramo raditi na stvaranju razumijevanja i boljeg upoznavanja ove tematike kako u stručnoj javnosti, tako još više u društvu, posebno na informiranju građana koji će kao vlasnici ili korisnici nekretnina imati i najviše koristi od energetske obnove.

Bilo bi nam izuzetno drago ukoliko bi i u budućnosti nastavili suradnju na ovom velikom i za našu zemlju značajnom području a na dobrobit svih vlasnika i stanara stambenih zgrada.

U svoje, i ime svih članica HUPFAS-a želim Vam sve najbolje povodom skorih blagdana.

mr.sc. Dorijan Rajković